Minder geld uitgeven, 6 eenvoudige tips
Na de zomervakantie zie ik een trend bij bijna iedereen terugkomen: er is meer geld uitgegeven dan op voorhand bedacht. De vraag is dan vaak ‘hoe kan ik minder geld uitgeven?’. Hieronder deel ik 6 eenvoudige tips met je.
Op vakantie geef je je geld makkelijker en sneller uit. En je bent niet de enige hoor, ook ik herken dat. Even een dagtripje hier, wijntje daar, etentje zus en cadeautjes voor de kids zo. En voor je het weet geef je teveel geld uit. Maarja, het is maar één keer per jaar vakantie.
Herkenbare gedachte? :-)
Waarschijnlijk wel. Alhoewel je er op vakantie makkelijk over denkt, kan dit bij thuiskomst toch veel financiële stress opleveren. Om je de komende maand(en) uit die zorgen te helpen, deel ik graag wat budgettips met je.
Mijn zes eenvoudige tips om nu minder geld uit te geven:
"It's not your salary that makes you rich. It's your spending habits"
1. Gebruik de voorraad die je in huis hebt
Heb je nog macaroni in de kast liggen? Of misschien een verdwaald pak Knorr wereldgerechten? Ook al kan je die Griekse Kofta misschien niet meer zien, het scheelt je wel geld! Kijk ook wat je nog in je vriezer hebt. Soms kan je een heerlijk gerecht maken van net iets andere groenten of vlees dan er op de verpakking staat. En wat dacht je van je voorraad wasmiddel, deo enz..
2. Spullen die je niet meer gebruikt? Verkoop ze via Marktplaats of Vinted
Of natuurlijk via andere platforms! Zonde om in je kast te laten hangen terwijl je er niks meer mee doet. Dit is natuurlijk ook een tip voor aankopen: winterjas kapot? Kijk eerst of je tweedehands een leuke ziet!
3. Kook voor twee dagen
Meer koken is in verhouding goedkoper. Kook daarom voor twee dagen. Zo scheelt het geld én heb je het de volgende dag lekker makkelijk. Wil je niet twee dagen hetzelfde eten? Vries het dan in voor later! Met eten achter de hand, kan je ook de verleiding tot bestellen beter weerstaan.
4. Doe maximaal twee keer per week boodschappen
Door maximaal twee keer per week boodschappen te doen koop je praktischer in en is de kans kleiner dat je verleid wordt om dingen te kopen die je in eerste instantie niet wilde kopen. Tip daarbij: ga geen boodschappen doen als je honger hebt!
5. Koop niks dat je niet echt nodig hebt
Heb je die tas of nieuwe schoenen echt nodig? Of is het alleen voor de leuk? Denk na of je het echt nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld al 5 paar andere schoenen hebt staan.
6. Meld je af voor nieuwsbrieven
Veel nieuwsbrieven bevatten koopverleidingen… die ze precies op de goede momenten weten te versturen! Hierdoor zit jij op maandagavond lekker op de bank door je mail te scrollen en popt daar ineens een Chinese webwinkel op. ‘Hé, maar dat is een laag bedrag voor ....!’. Niet intrappen! Gewoon afmelden voor de nieuwsbrieven. Als je iets echt nodig hebt, weet je de webwinkel echt wel te vinden, toch :)?
Ook als je gewoon weer even ‘de hand op de knip’ wilt houden kunnen deze tips nuttig zijn. Je wilt natuurlijk ook weer kunnen sparen voor je volgende vakantie. Hoe je dat het makkelijkst kan doen, lees je in mijn volgende blog.
Hulp nodig?
Heb jij naar aanleiding van deze tips nog vragen of heb je persoonlijke hulp van mij nodig? Neem dan contact op! Ik help je graag met het in balans brengen van je inkomsten en uitgaven.
Extra tips
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe tips? Volg dan Budgetcoach Waddinxveen op Instagram of Facebook!
Wist je daarnaast al dat ik een gratis e-book heb? Met het e-book ‘In 5 stappen naar grip op je geld’ help ik je om financieel fit te worden. Download ‘m gratis!
.